7 tips om uw kunstkerstboom er het hele jaar door fris te laten uitzien

Het hele jaar door een goedkope kunstkerstboom houden is een geweldige manier om tijd en geld te besparen. Deze bomen zien er prachtig uit, zijn gemakkelijk op te bergen en gaan jarenlang mee. Als u klaar bent om de sprong te wagen met een kunstboom dit seizoen, bekijk dan deze 7 tips om uw boom het hele jaar door fris te houden. Dit bericht bevat affiliate links waarmee u zonder extra kosten onze blog kunt steunen.

Verkleuring

Als u merkt dat uw kunstboom bruin begint te worden, heeft u misschien last van verkleuring. Dit kan worden veroorzaakt door een reeks problemen, maar de meest voorkomende is een slechte schoonmaakroutine of het gebruik van te veel bloemrijke producten. Als u verkleuring vermoedt, kunt u een beetje zuiveringszout gebruiken om de overtollige oliën op te nemen. U kunt ook een mild schoonmaakmiddel gebruiken om uw boom schoon te maken, maar zorg ervoor dat u hem goed uitspoelt.

Uitgedroogde takken

Een cruciaal onderdeel van het fris houden van uw boom is ervoor te zorgen dat het waterniveau in de opstand hoog blijft. U moet het waterniveau minstens een keer per week controleren om er zeker van te zijn dat het niet is uitgedroogd. Is het waterpeil gedaald, vul de boom dan zo snel mogelijk bij. Als het water is verdampt en de boom nog groen is, moet u hem opnieuw bevochtigen door water toe te voegen tot hij volledig verzadigd is. Als uw boom bruin wordt, kan dat komen doordat hij te droog is. U kunt dit oplossen door meer water aan de opstand toe te voegen en/of uw boom een paar keer per week met water te besproeien.

Uw boom bewaren

Bewaar uw boom bij voorkeur op een koele, droge plaats. Bewaar de boom niet in direct zonlicht, want dat kan verkleuring veroorzaken. Als u uw boom in een garage of op zolder bewaart, zorg er dan voor dat hij in een deken of oud laken is gewikkeld om hem schoon te houden. Idealiter draait u uw boom om de paar weken, zodat hij niet te veel in de knoop raakt. Als u meerdere bomen hebt, kunt u ze samen opbergen in een grote doos of op een stelling.

Conclusie

Uw gekochte grote kunstkerstboom het hele jaar fris houden is gemakkelijker dan u denkt. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaar na jaar van uw boom genieten. Controleer het waterniveau in de standaard en maak de boom opnieuw nat als hij te droog wordt. Bewaar uw boom op een koele, droge plaats en maak hem regelmatig schoon om hem jarenlang fris te houden.