Hoe geef je je huis een lente facelift?

Wanneer de dagen langer worden en de zon feller schijnt, is het normaal dat u zich geïnspireerd voelt om uw huis op te knappen. Maar met zoveel dingen die in die tijd van het jaar om ruimte strijden, kan het een uitdaging zijn om precies uit te zoeken wat je moet planten en waar je het neer moet zetten. Hier zijn wat tips over hoe je je huis een lente-facelift kunt geven en toch alles georganiseerd, opgeruimd en groen tegelijk kunt houden. Bezoek eens een tuinmeubelwinkel waar ze ook planten en potten hebben.

Bepaal je thema

De eerste stap bij het inrichten van je huis in het voorjaar is beslissen wat je thema wordt. Wilt u het buitenleven naar binnen halen of een tropische ruimte of een ruimte met een bloementhema? Wat u ook beslist, uw thema zal u helpen beslissen wat u precies plant en waar u het neerzet, evenals welke kleurenpaletten u gebruikt. Als u bijvoorbeeld voor tropisch kiest, kunt u een palmboom voor binnen zetten, waarmee u meteen een stukje strand naar binnen haalt. Als je het buitenleven naar binnen wilt halen, kun je een aantal kamerplanten toevoegen die eruit zien als miniboompjes of struiken.

Voeg kleur toe met bloemen en planten

Planten zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen aan je binnenruimte en het levendiger te maken, vooral als je geen groene vingers hebt. Dus als je kleur wilt toevoegen aan je huis, denk dan eens aan kleurrijke lentebloemen zoals tulpen, narcissen, hyacinten of druifhyacinten. Andere leuke opties zijn bloeiende wijnstokken, zoals clematis, die tegen een traliewerk of een binnenmuur kunnen groeien, of kleurrijke kamerplanten, zoals caladium of coleus. Je kunt ook eetbare kamerplanten proberen, zoals aardbeien of tomaten, of kleurrijke kruiden, zoals munt, basilicum of peterselie.

Ga voor groen met kamerplanten

Als tuinieren nieuw voor je is en je niet weet waar je moet beginnen of als je weinig ruimte hebt, zijn kamerplanten een geweldige manier om je voeten (en bloemen) nat te maken. Kamerplanten zijn de makkelijkste manier om groene vingers te krijgen en zijn geweldig om kleur en frisse lucht toe te voegen aan elke binnenruimte. En vergeet niet dat kamerplanten ook een geweldige manier zijn om de lucht in uw huis op natuurlijke wijze te zuiveren. Er zijn tal van opties als het gaat om kamerplanten. Als je de lucht in je huis wilt reinigen, is de slangenplant een goede optie. Het is een van de beste luchtzuiveraars die er zijn. Of, als je iets kleurrijkers wilt, is een bloeiende plant een goede optie. Vergeet niet om je planten om de paar weken te vervangen om je binnengroen fris te houden!

Fleur donkere ruimtes op met planten in de vensterbank

Vensterbanken zijn een geweldige manier om een beetje groen toe te voegen aan je binnenruimte en een beetje licht binnen te laten. Om de ruimte optimaal te benutten, kun je het beste voor een verticale tuin gaan, waardoor het groter lijkt. Er zijn veel verschillende opties als het gaat om verticale tuinen, waaronder het traditionele terrarium of een modernere verticale tuin, zoals een wall box. Als u een meer natuurlijke look wilt, kunt u ook gaan voor een muur van planten. De gouden bloempotten doen het dit voorjaar erg goed. Je kunt een kant-en-klaar bouwpakket kopen of er zelf een maken door een stuk multiplex te gebruiken en je favoriete planten te planten. Als je alles netjes en georganiseerd wilt houden, probeer dan kamerplanten te planten zoals vetplanten, aloë of cactussen.

Vergeet de tuin niet

Als je de ruimte hebt, kun je je buitenruimte omtoveren met wat kamerplanten. Zo voelt uw huis verbonden met het buitenleven, zelfs als u binnen bent. Je kunt ook binnenshuis wat groen toevoegen met plantenbakken en terrariums, zoals minituintjes, op je salontafel of boekenplanken. Je kunt zelfs plantenbakken gebruiken om planten op je boekenplanken te zetten, zodat je een binnentuin creëert voor je planten en boeken! Vergeet de tuin als buitenruimte niet. Er zijn veel eenjarigen die in het voorjaar bloeien en die heel geschikt zijn om in de tuin te planten, zoals Engelse madeliefjes, cosmea’s en tulpen. Je kunt ook proberen vaste planten te planten, zoals daglelies, die elk voorjaar terugkomen.

Conclusie

Er zijn veel manieren om het groen naar binnen te halen en uw ruimte op te fleuren voor de lente. Of je nu kiest voor planten of bloemen, je kunt je huis met weinig moeite levendiger en lenteklaar maken. Je hoeft ook niet veel tijd buiten door te brengen om van het warmere weer te genieten. Met een paar kamerplanten en kamerplanten kunt u binnenshuis van het lenteweer genieten terwijl u toch wat frisse lucht en zonlicht binnenhaalt.