De basis van planten

De cellen waaruit planten bestaan, zijn meestal water. Ze zijn samengesteld uit dunne lucht en ongeveer 95% water. Maar planten hebben ook kleine hoeveelheden vitamines en mineralen nodig om in leven te blijven. Deze voedingsstoffen halen ze uit hun wortels. Naast water hebben planten ook energie nodig om nieuwe cellen te bouwen. Dit halen ze uit zonlicht. In dit artikel gaan we dieper in op deze belangrijke onderwerpen. Lees verder voor meer informatie over planten. Deze informatie kunnen we gebruiken bij toekomstige projecten.
embryofyten

Embryofyten zijn landplanten. Het zijn meercellige, terrestrische en autotrofe organismen die de embryo’s van vorige generaties behouden. Deze groep omvat verschillende niet-verwante groepen, waaronder algen. De naam ‘embryophyte’ dankt veel van zijn huidige populariteit aan het feit dat het de meest primitieve vorm van leven is. Deze planten evolueerden in vochtige omgevingen en hun embryo’s hebben een onderscheidend vermogen om te overleven bij wisselende temperaturen.
Vaatplanten

Vaatplanten worden geclassificeerd als planten met vaatweefsel, wat helpt bij het transport van water en voedingsstoffen door de plant. De belangrijkste componenten van vaatweefsel zijn het floëem en het xyleem, die nauw verbonden zijn en vaak aangrenzend zijn in de plant. Daarentegen hebben niet-vasculaire planten geen vaatweefsel, zoals echte wortels of bladeren. Vaatplanten hebben een gespecialiseerd vaatstelsel dat helpt bij hun dagelijkse functies en fotosynthese.
bryophyten

Bryophytes zijn planten die geen weefsels hebben om water te verplaatsen. Hoewel veel soorten mossen zijn, sluiten moderne classificaties mossen uit als bryophyten. Ze omvatten varens en levermossen, die geen bloemen of zaden produceren. Varens hebben echter echte wortels en stengels. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van bryophyten en hun classificaties. Deze informatie zou nuttig moeten zijn bij het selecteren van een bryophyte voor uw tuin.
Cytoplasma

Het cytoplasma van planten is het vloeibare gelei-achtige materiaal dat de celkern omringt. Het biedt mechanische ondersteuning voor interne organellen en handhaaft de vorm van de cel. Het bevat ook tal van essentiële chemicaliën. Sommige van deze verbindingen worden gevonden in het cytoplasma, zoals ribosomen, die verantwoordelijk zijn voor de synthese van eiwitten. Hier zijn enkele voorbeelden van de functies van het cytoplasma.
Chloroplasten

Chloroplasten communiceren met de kern via retrograde signalen. In planten zijn deze signalen singlet-zuurstof, MEcPP of H2O2. Deze moleculen activeren brede reacties, waaronder de expressie van op stress reagerende nucleair gecodeerde eiwitten. Bovendien wordt de communicatie van chloroplast naar kern verstoord in planten wanneer GUN1 tot overexpressie wordt gebracht. Om deze veranderingen beter te begrijpen, zijn de onderzoekers van plan te bestuderen hoe chloroplast-naar-kerncommunicatie wordt gemoduleerd in planten.
phylloplasten

Phylloplasten zijn organellen waarmee planten energie van de zon kunnen opvangen en opslaan in energierijke moleculen. Deze organellen zijn ook verantwoordelijk voor het opslaan van eiwitten en fungeren als gespecialiseerde ondersteuning voor de organen die ze bevatten. Planten bevatten ook celwanden en vacuolen voor stijfheid en verandering van grootte. De chloroplast daarentegen is verantwoordelijk voor de fotosynthese. Daarnaast bevat de plant twee soorten organellen: amyloplasten en leukoplasten.
Phyllodesmata

Phyllodesma americana is een veel voorkomende roodbruine mot. De soort heeft een roestige kleur en een opvallend vleugelpatroon, met een uitgebreide flens en zwak geschulpte buitenranden. De achtervleugel is helder steenrood met licht blauwgrijze schakeringen. De achtervleugel is getipt met een geeloranje band.
Gevangenismuren

De celwand is samengesteld uit een verscheidenheid aan stoffen die het plantenleven ondersteunen. Planten gebruiken verschillende soorten polymeren in hun celwanden, waaronder cellulose. Bacteriën, archaea en schimmels gebruiken verschillende samenstellingen. Algen en schimmels hebben ook celwanden van chitine of glycoproteïnen. Sommige soorten hebben wasachtige stoffen in hun celwanden. Hoewel de samenstelling van celwanden van verschillende planten relatief constant is, verschillen deze organismen sterk.
Immuunsysteem

Het is algemeen bekend dat citrusvruchten sterke antimicrobiële eigenschappen hebben, maar ze kunnen niet groeien in koude klimaten. Maar het goede nieuws is dat er tientallen andere planten zijn die een hoog gehalte aan immuunversterkende vitamines en mineralen bevatten. Citrusvruchten bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C en kunnen je immuunsysteem helpen om verkoudheid te bestrijden. Je kunt citrusvruchten kweken in je eigen achtertuin, of een plant kopen die van nature groeit in warmere klimaten.
Levenscyclus

De levenscyclus van planten begint met zaadverspreiding. Een zaadje breekt door de grond en ontwikkelt wortels en bladeren. Daarna groeit het en rijpt het totdat het volledig volwassen is. Volwassen planten hebben meer bladeren, takken en grotere wortels. Dit is wanneer ze klaar zijn om nieuwe bloemen te produceren en zaden te produceren. Het hele proces kan tot 10 jaar duren. In sommige gevallen kan de hele levenscyclus van een plant maar 5 jaar duren.