Hoe kiest u het beste voer voor uw puppy?

Als u net uw nieuwe puppy of geadopteerde volwassen hond mee naar huis hebt genomen, is het eerste waar u aan denkt waarschijnlijk hoe u hem het beste kunt verzorgen. Hondenvoeding speelt een belangrijke rol in hun algehele gezondheid en welzijn. Het soort voer dat u uw hond geeft, heeft een directe invloed op zijn algemene gezondheid, immuniteit en zelfs levensduur. Met zo veel opties beschikbaar als het gaat om soorten voeding, zal dit artikel zich richten op de voordelen van zelfgemaakte hondenvoeding, mogelijke risico’s van commerciële voeding, en wat u moet weten over het overschakelen van uw puppy (of volwassen hond) op een nieuw dieet. Bent u er klaar voor? Laten we beginnen!

Voordelen van zelfgemaakt hondenvoer

Uw hond zelfgemaakte voeding geven kan tal van gezondheidsvoordelen hebben. Een van de belangrijkste is dat het helpt zijn gewicht te beheersen. Commercieel hondenvoer bevat veel calorieën, waardoor uw hond overgewicht kan krijgen als u hem te veel voert. Orijen puppy bevat minder calorieën en vet, waardoor gewichtstoename kan worden voorkomen of beheerst. Een ander voordeel van zelfgemaakt hondenvoer is dat de ingrediënten beter verteerbaar zijn. Commercieel hondenvoer zit meestal vol met kunstmatige conserveringsmiddelen om de houdbaarheid te verlengen en bacteriegroei te voorkomen. Daardoor kan veel commercieel hondenvoer hard zijn voor het spijsverteringsstelsel van uw hond en maag- en darmproblemen veroorzaken. Zelfgemaakt hondenvoer gebruikt verse ingrediënten die minder snel spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Mogelijke risico’s van commercieel hondenvoer

Commerciële hondenvoerbedrijven zijn er om geld te verdienen, dus zijn ze niet altijd bezig met de belangen van uw hond. Ze zijn niet verplicht om de ingrediënten op hun verpakking te vermelden, en de ingrediënten hoeven ook niet natuurlijk te zijn. In feite gebruiken veel fabrikanten ingrediënten van lage kwaliteit die uw hond weinig voedingswaarde bieden. Te veel van deze ingrediënten van lage kwaliteit kunnen leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen, waaronder allergieën, gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen en meer. Commercieel hondenvoer bevat ook veel calorieën, wat kan leiden tot gewichtstoename bij uw hond. Als uw hond te veel van sommige commerciële hondenvoeders binnenkrijgt, kan dat ook maag- en darmproblemen veroorzaken, zoals diarree, braken en winderigheid. Het hoge gehalte aan natrium en conserveringsmiddelen in commercieel hondenvoer kan na verloop van tijd ook lever- en nierschade veroorzaken. Daarom raden wij altijd een Ecostyle hondenbrokken aanbieding aan.

Waar moet u op letten als u voer voor uw puppy koopt?

Als u voedsel voor uw puppy koopt, zoek dan naar producten met veel eiwitten en weinig koolhydraten. U zult ook voedsel willen vinden dat gemaakt is met natuurlijke ingrediënten en dat niet te veel conserveringsmiddelen bevat. Het beste voer voor uw puppy is speciaal voor puppy’s samengesteld, omdat het voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de voeding die u kiest eiwitrijk is, weinig koolhydraten bevat en geen maïs, tarwe of soja als hoofdingrediënten heeft. Dit zal uw puppy helpen in een gezond tempo te groeien en sterke spieren en botten te ontwikkelen. Wanneer u een voeding voor uw puppy kiest, is het belangrijk in gedachten te houden dat u uw puppy geleidelijk aan een nieuwe voeding moet laten wennen. Dit geeft zijn lichaam de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe voer en voorkomt spijsverteringsproblemen.

Slotwoorden

Puppy’s en jonge honden hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Naarmate uw puppy groeit, moet u hem overschakelen op volwassen hondenvoer. Hoe lang het precies duurt om hem over te schakelen, hangt af van de leeftijd van uw puppy. Het kiezen van de beste voeding voor uw puppy kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel opties beschikbaar, en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste zijn. Als u op zoek bent naar een goede zelfgemaakte voeding voor uw puppy, kunt u dit artikel als leidraad gebruiken. En als je niet geïnteresseerd bent in het maken van zelfgemaakt hondenvoer, maak je dan geen zorgen. Er zijn ook genoeg geweldige commerciële voedingen.