Tips om artrose bij honden te voorkomen

Wist u dat de belangrijkste oorzaak van artritis bij honden dezelfde is als bij mensen? Het heet osteoartritis. Deze pijnlijke aandoening komt vaak voor bij oudere honden en kan bij elk ras voorkomen, maar het komt vaker voor bij grotere rassen zoals Duitse Herders, Duitse Doggen en Newfoundlands. Bovendien lopen sommige hondenrassen een veel groter risico op het ontwikkelen van dit probleem dan andere.

Met andere woorden, als u een hond van middelgroot tot groot ras heeft die al oud is, dan is de kans groot dat hij binnenkort pijnlijke artritis zal ontwikkelen. Aangetaste gewrichten worden gezwollen, gevoelig en stijf. Door artrose kan uw hond pijn gaan doen om te staan of te lopen, en het dragen van gewicht wordt moeilijk of zelfs onmogelijk. Het kan ook de algemene mobiliteit en bewegingsvrijheid van uw hond beïnvloeden. Geen paniek! U kunt een aantal eenvoudige preventieve maatregelen nemen om de kans te verkleinen dat uw hond op latere leeftijd pijnlijke artritis ontwikkelt. Hier zijn vijf tips over hoe u artrose bij honden kunt helpen voorkomen:

Wandel elke dag met je hond

Door regelmatig met uw hond te wandelen kunt u de spierkracht behouden en de flexibiliteit verbeteren. Het kan ook het risico op obesitas verminderen, wat een belangrijke risicofactor is voor de ontwikkeling van artrose. Elke dag 10 minuten wandelen lijkt misschien niet veel, maar het is genoeg om de gezondheid van de gewrichten van uw hond te verbeteren en zijn leven te verlengen. Wandelen met de hond kan ook andere ziekten helpen voorkomen.

Studies tonen aan dat regelmatig wandelen het risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker kan verminderen. Houd er rekening mee dat u de juiste schoenen voor uw hond moet kiezen. Als de poten van uw hond gevoelig zijn of ze lopen op harde oppervlakken, kunnen ze bescherming nodig hebben. U kunt speciale hondenschoenen vinden die ontworpen zijn om de poten te beschermen en verwondingen te voorkomen.

Geef uw hond niet alleen eiwitten

Veel mensen denken dat het verhogen van de eiwitinname van hun hond artrose kan voorkomen. Dit is echter niet waar. In feite kan een overmatige eiwitinname het risico op artrose juist vergroten. Katten en honden hebben van nature een laag eiwitdieet, en ze hebben meestal geen last van artrose, dus het is niet het eiwit dat het probleem kan veroorzaken. Geef uw hond niet alleen eiwitten, maar geef hem ook de vitaminen en mineralen die hij nodig heeft. Een uitgebalanceerde voeding is belangrijk. Kijk eens bij het Acana hondenvoer. Daar zit vast goed voer bij voor uw hond.

Geef uw hond niet te veel voer

Studies tonen aan dat honden met overgewicht een hoger risico hebben op het ontwikkelen van artrose. Als u wilt voorkomen dat uw hond artrose ontwikkelt, moet u proberen een gezond gewicht te behouden. Honden moeten een dagelijkse voeding hebben die bestaat uit 25% eiwit, 50% koolhydraten en 25% vezels om gezond te blijven. Als uw hond overgewicht heeft en u niet wilt dat hij nog zwaarder wordt, moet u met een dierenarts overleggen welk dieet voor hem geschikt is.

Wees voorzichtig met gewrichtssupplementen

Er zijn veel gewrichtssupplementen op de markt die claimen artritis bij honden te helpen voorkomen of behandelen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met deze producten. Veel gewrichtssupplementen zijn eigenlijk schadelijk. Deze producten zijn niet gereglementeerd, en de hoeveelheid vitaminen en mineralen varieert van product tot product. Sommige gewrichtssupplementen kunnen interfereren met andere medicijnen die uw hond mogelijk gebruikt. Ze kunnen ook bijwerkingen veroorzaken als uw hond allergisch is voor een van de ingrediënten.

Geef uw hond een comfortabel bed

Als u uw hond een comfortabel bed geeft, kan dat de pijn en stijfheid verminderen die gepaard gaan met artrose. U kunt ook een warme deken of een kussen gevuld met rijst of tarwe gebruiken. U kunt het op de gewrichten leggen die door artritis zijn aangetast. Honden die gewrichtspijn hebben, moeten het comfortabel hebben en niet op de grond hoeven te liggen. U kunt uw hond comfort bieden door een warme of verwarmde hondendeken of een hondenkussen te kopen. Een lekker groot kussen zal hem het gevoel geven dat hij op een wolk ligt.

Conclusie

Honden zijn heel sociale dieren, en ze maken graag deel uit van een roedel. Ze hebben ook graag een plekje voor zichzelf, waar ze zich kunnen ontspannen en veilig voelen. Een hondenbed is een goede aanvulling op uw huis, omdat het uw hond een comfortabele plek biedt om te ontspannen. Honden die pijn hebben gaan vaak liever op de grond liggen, maar u wilt niet dat uw hond zich oncomfortabel voelt. Een hondenbed is een geweldige manier om uw hond zich meer thuis te laten voelen. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten hondenbedden, waaronder knuffelbedden, koelbedden, orthopedische bedden, en meer. Bovendien kan een hondenbed het voor uw hond gemakkelijker maken om op de grond te komen. Dit is vooral handig als uw hond gewrichtsproblemen heeft.