Hoe u uw publiek kunt inspireren

Om inspiratie op te doen, observeer je je omgeving en observeer je je emoties. Overal om ons heen zijn er talloze mogelijkheden voor inspiratie. Besteed aandacht aan mensen, neem deel aan gemeenschapsactiviteiten en maak gebruik van je gevoelens. Iets doen waar je je goed bij voelt, is een geweldige manier om inspiratie op te doen. Lees over de verschillende soorten inspiratie. Lees meer over hen om de beste voor u te vinden. Volg daarna deze stappen om een ​​meer inspirerend leven te creëren. Inspiratie is een proces, geen toestand.
Inspiratie is een proces

Iemand inspireren is een complex en veelzijdig proces, niet beperkt tot een enkel eureka-moment of een kort inspirerend verhaal. Het is niet zomaar een kwestie van inspirerende citaten op een PowerPoint-dia of een slam-dunk conclusie van een toespraak. Inspiratie is een proces dat werk vereist van zowel de inspiratie als de persoon. En hoewel iemand inspireren een ongelooflijk gevoel is, is het niet zo eenvoudig als op een dag verschijnen en een menigte inspireren. Hier zijn enkele tips om uw publiek blij te maken:
Het is geen staat

Veel mensen vragen zich af waarom sommige mensen meer geïnspireerd zijn dan anderen. Inspiratie is een complex fenomeen en heeft meerdere kenmerken. De drie bovenstaande kenmerken zijn bedoeld om inspiratie te onderscheiden van andere staten. Ze zijn echter niet voldoende om de staat te definiëren. Om de staat te begrijpen, moeten we nadenken over wat mensen motiveert. Als een persoon bijvoorbeeld gemotiveerd wordt door de verwachting een heerlijke maaltijd te eten, zal hij of zij zich niet geïnspireerd voelen. Als alternatief, als het individu zich geïnspireerd voelt door een creatief idee, is de staat van inspiratie waarschijnlijk veel hoger dan de verwachte uitkomst van het idee.
Het is niet gewild

In een recente TED-talk uitte auteur Elizabeth Gilbert haar bezorgdheid over de druk om geïnspireerd te worden. Hoewel veel mensen het misschien niet eens zijn met haar conclusie, tonen wetenschappelijke studies aan dat inspiratie niet gewenst is. Hoewel er bepaalde dingen zijn waardoor een persoon meer kans maakt om geïnspireerd te worden, is het onwaarschijnlijk dat veel anderen dergelijke inspiratie zullen ervaren. De vraag blijft echter hoe u uw kansen op inspiratie kunt vergroten. Dit artikel geeft inzicht in hoe u uw kansen op inspiratie kunt vergroten en hoe u dit proces iets waarschijnlijker kunt maken.
Het is niet van voorbijgaande aard

We horen vaak de uitdrukking “inspiratie is niet van voorbijgaande aard”, maar wat betekent het precies? Het betekent niet dat God of mythische krachten ons inspireren. Het is waarschijnlijker dat inspiratie een verrassende interactie is van onze kennis en informatie. Het belangrijkste ingrediënt van deze ervaring is voorbereiding. Door ons bewust te zijn van de omstandigheden die leiden tot een inspirerende ervaring, kunnen we onze geest er beter op voorbereiden. Hier volgen vijf manieren om het meeste uit inspiratie te halen.
Het is niet gerelateerd aan positief affect

Onder wetenschappers wordt voortdurend gedebatteerd over de vraag of inspiratie gerelateerd is aan positief affect. De reden voor deze schijnbare inconsistentie is dat onderzoek heeft aangetoond dat negatieve affectiviteit de hersenen anders beïnvloedt dan positief affect. In het bijzonder wordt positieve affectiviteit sterker geassocieerd met het uiten van dankbaarheid en een doel in het leven, dan met de aanwezigheid van stress of conflict. Het antwoord op deze vraag kan liggen in hoe we het verband tussen negatieve affectiviteit en positief affect begrijpen, aangezien beide verband houden met verschillende aspecten van geluk.
Het is geen gemoedstoestand

Hoewel veel mensen denken dat inspiratie een natuurlijke staat is, is dit niet noodzakelijk het geval. In feite is inspiratie geen gemoedstoestand, het is een ervaring. Terwijl inspiratie vaak wordt toegeschreven aan een mystieke of goddelijke bron, is het eigenlijk een onverwachte interactie tussen de informatie van de wereld om ons heen en wat we over onszelf weten. Het proces is geen kwestie van wilskracht, maar van zelfexpressie en de moed om conventionele wijsheid uit te dagen.