Verschillende soorten tuinbestrating

Tuinbestrating kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt stapstenen gebruiken om bij je planten te komen, paden door je tuin plaveien om het navigeren te vergemakkelijken of een solide basis creëren voor loungemeubels. Wat uw wensen ook zijn, Mr. Pavement heeft de ervaring en kennis om het project tot een goed einde te brengen. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:
Natuursteen platen

Voor uw tuinbestrating kunt u kiezen uit veel verschillende soorten natuursteen. Zandsteen is bijvoorbeeld goedkoop en wordt veel gebruikt voor tuinbestrating. Ze kunnen variëren in kleur en oppervlakteafwerking. De meest voorkomende variëteit is verscheurd, maar er zijn ook gezaagde variëteiten beschikbaar. Ondanks hun kosten hebben zandsteenplaten weinig onderhoud nodig. Hier zijn enkele van de beste opties voor uw tuinbestrating.

Natuursteen bestrating is milieuvriendelijk en heeft veel voordelen. Het is een groen en duurzaam materiaal dat niet barst bij intensief voetverkeer en zelfs bestand is tegen de meest veeleisende omgevingen. Natuursteenplaten zijn ook extreem duurzaam, wat betekent dat uw nieuwe bestrating jarenlang meegaat en er fantastisch uitziet. U kunt zelfs natuursteenplaten gebruiken als onderdeel van uw landschapsarchitectuur om waarde toe te voegen aan uw eigendom. Door ze op de juiste manier neer te leggen, kunt u er een kenmerk van maken in uw tuin!
Betonnen straatstenen

U kunt thuis uw eigen betonnen tuintegels maken. Zorg ervoor dat u kwaliteitsmallen en consistente batches beton gebruikt. U kunt ook kant-en-klaar beton kopen bij een bouwmarkt. Dan hoef je alleen nog maar water toe te voegen en het beton te mengen. Een zak van 80 pond kant-en-klaar beton maakt ongeveer vier vierkante voet twee-inch dik beton. U kunt het beton echter zelf mengen als u niet zeker weet welk type u moet kopen.

De voordelen van betonnen tuintegels zijn talrijk. Ze zijn goedkoop en komen in eindeloze vormen, texturen en kleuren. Er zijn tien standaardmaten, die elk een centimeter korter zijn dan de werkelijke maat. U kunt kiezen uit vierkante of rechthoekige straatstenen, maar ook uit tegelpatronen in verschillende kleuren. Kies voor de beste resultaten bestratingen die ongeveer 2,5 cm groter zijn dan het gebied dat u wilt bedekken. Dan heb je een naadloze vloer.
Tapijt stenen

In tegenstelling tot traditionele tegels, kunnen tapijtstenen gemakkelijk worden gelegd, waardoor het leggen van terrassen, opritten en paden veel eenvoudiger wordt. De stenen komen voorgespreid aan en zijn bevestigd op een flexibele mat, die vervolgens kan worden gesneden om in de vorm van uw tuin te passen. De in elkaar grijpende eigenschappen van tapijtstenen maken ze ideaal voor tuinen met ingewikkelde patronen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere bestratingsmaterialen, zoals bakstenen of straatstenen.

Of je nu op zoek bent naar een decoratief tintje aan je tuinbestrating, of een meer rustieke look wilt creëren, tapijtstenen zullen je ruimte verbeteren. De flexibiliteit van de stenen maakt ze ideaal voor oneffenheden of slecht beheerde vormen, en ze kunnen ook gemakkelijk worden gevormd om in een gebogen pad te passen. Dit veelzijdige materiaal maakt het een populaire keuze voor huiseigenaren die extra sfeer willen toevoegen aan hun tuin zonder concessies te doen aan de duurzaamheid.
Doorlatende bestrating

Doorlatende tuinbestratingssystemen hebben verschillende voordelen, waaronder het vermogen om minder land te gebruiken, de noodzaak van aparte detentievijvers te verminderen en een esthetische aantrekkingskracht te hebben. Ze zijn ook zeer duurzaam, waardoor u geld kunt besparen op de waterrekening. Doorlatende bestratingssystemen kunnen het beste worden geïnstalleerd op relatief vlakke oppervlakken, idealiter met een hellingsgraad van minder dan 5%. Als het gebied glooiend is, kunt u plassen of oververzadiging krijgen, wat het doel van de bestrating teniet doet. Bovendien, als u van plan bent om waterdoorlatende tuinbestrating te gebruiken op een hellend oppervlak, moet u locaties met een hoge grondwaterspiegel, ondergrondse voorzieningen, septische systemen en vijvers vermijden. Een gekwalificeerde aannemer kan u helpen met vergunningen en situering.

Van de vele beschikbare opties is steenslag de goedkoopste optie. Wanneer het losjes op een geëgaliseerde grond is gepakt, kan het regenwater erdoorheen stromen. Dit type bestrating is ideaal voor opritten en voetpaden, omdat het een efficiëntere afwatering mogelijk maakt. Je kunt stenen stenen ook apart van elkaar plaatsen, zodat je ze kunt planten of grind kunt toevoegen. Als alternatief kunt u plastic matten gebruiken met cellen erin.