Tips voor tuinbestrating

Er zijn veel verschillende soorten bestrating voor uw tuin. U kunt natuursteen, porselein, baksteen of beton gebruiken. Hier zijn een paar tips om uw bestrating er op zijn best uit te laten zien. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van uw bestrating. Als u van plan bent de bestrating als het hoofdoppervlak van uw tuin te gebruiken, kunt u het beste de stijl en kleur van de bestrating overwegen voordat u de definitieve beslissing neemt.
Porselein

Een geweldige manier om stijl toe te voegen aan uw terras of buiteneethoek is met porseleinen tuintegels. Deze prachtige platen zijn kras- en vlekbestendig, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes waar veel voetverkeer plaatsvindt. Ondanks dat ze zeer duurzaam zijn, is porseleinen bestrating niet onderhoudsvrij. Dit betekent echter niet dat je geen kleur kunt toevoegen, want je kunt verschillende kleuren mixen en matchen. Als u een eetruimte buiten heeft, kunt u porseleinen tuintegels gebruiken die bij de binnentegels passen.
Natuursteen

Als u uw tuin er geweldig uit wilt laten zien, overweeg dan een natuurstenen tuinbestrating. Het heeft veel voordelen ten opzichte van beton en het is ook nog eens esthetisch mooi. Natuursteen bestrating is zeer duurzaam en heeft een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen. In vergelijking met beton heeft natuursteen weinig onderhoud nodig en vertoont het weinig slijtage. Regelmatig wassen onder hoge druk is meestal alles wat nodig is om mos, schimmel en meeldauw te verwijderen. Professionele experts kunnen u ook helpen met het onderhoud.
Steen

Als u een gemetselde tuinrand wilt maken, moet u de afmetingen van het te bestraten gebied weten. Een goede vuistregel is twee tot drie voet, omdat elke grotere er in een tuinomgeving onevenredig uitziet. Nadat je het gebied hebt bepaald, graaf je een greppel van 6 inch en pak je deze in met een sabotage. Op het zeil kunnen stenen worden geplaatst. Graaf met een schop een greppel van enkele centimeters diep. Zodra de greppel zes centimeter diep is, voegt u nog eens twee tot drie centimeter aan bestratingsbasis en een laag steenstof toe. Plaats vervolgens de stenen gelijk met de grond met een sabotage.
Beton

Wanneer u van plan bent nieuwe bestrating in uw tuin aan te leggen, moet u beslissen over het soort materiaal dat u gaat gebruiken. Uw budget zal een impact hebben, evenals het ontwerp dat u wilt. U zult ook rekening willen houden met duurzaamheid en levensduur. Wanneer u een materiaal kiest, moet u ook overwegen hoe lang u van plan bent het op zijn plaats te houden. Gelukkig zijn er verschillende opties voor zowel goedkope als hoogwaardige tuinen.
Permeabel

Hoewel doorlatende bestrating een relatief nieuwe technologie is voor de verharde markt in het VK, zal het de komende jaren de handel domineren. Het heeft belangrijke implicaties voor steden en het milieu en is een van de belangrijkste technologieën achter het SUDS-systeem, of Sustainable Urban Drainage Systems. Deze technologie maakt “Source Control” van regenwaterafvoer mogelijk. In plaats van uw huis onder water te zetten, zuigt waterdoorlatende bestrating water weg van harde oppervlakken en voert het af naar uw tuin of gazon.
Tapijt stenen

In vergelijking met standaard straatstenen zijn tapijtstenen gemakkelijker te leggen. Ze zijn echter niet zo veelzijdig als straatstenen. U moet er nog wel een bed of onderbodem voor maken voordat u ze gaat leggen. Dit komt omdat tapijtstenen bewegen als ze niet op een stevige ondergrond worden gelegd. Bovendien kosten tapijtstenen meer dan straatstenen. Toch kan het zijn dat u tapijtstenen aantrekkelijker vindt.