De voordelen van het tuinleven

Heb je ooit een carrière in tuinieren overwogen? Tuinieren draagt ​​niet alleen bij aan uw algehele gezondheid, maar is ook gunstig voor de bodem en de natuur. Afgezien daarvan zijn er veel andere voordelen van een hobby die eten en bloemen combineert, zoals de kans om dieren in het wild te ontmoeten. Garden Life heeft een breed scala aan landschapsvaardigheden die u kunnen helpen bij het bereiken van allerlei landschapsdoelen. Of u nu het uiterlijk van uw achtertuin wilt verbeteren, de gezondheid van uw planten wilt verbeteren of gewoon uw tuin mooier en interessanter wilt maken, wij hebben het voor u.
Je eigen voedsel verbouwen is goed voor je gezondheid

Als je je afvraagt ​​of het verbouwen van je eigen voedsel goed is voor je gezondheid, dan zijn daar een aantal redenen voor. Naast dat het goed is voor je gezondheid, is het verbouwen van je eigen producten ook een geweldige manier om je voedselconsumptie met kankerverwekkende pesticiden te verminderen. Deze methode zorgt ook voor zinvolle lichaamsbeweging en een gezonde, actieve levensstijl, vooral als je kinderen opvoedt. Ook kan het verbouwen van je eigen voedsel leiden tot een hogere kwaliteit, verser voedsel dat voedzamer en smakelijker is.

Je eigen voedsel verbouwen is een geweldige manier om je dieet te diversifiëren. Het is ook een geweldige manier om je stressniveaus te verminderen, frisse lucht te krijgen, vitamine D binnen te krijgen en te genieten van heerlijk eten. Het is echter niet nodig om volledig zelfvoorzienend te worden. Gewoon kruiden kweken in kleine potjes op je vensterbank of ze boven je balkon hangen kan al gezond zijn. Basilicum is een fantastisch kruid voor elk recept.
Het is goed voor je bodem

Het zal u misschien verbazen dat uw bodem miljoenen micro-organismen bevat. Deze microscopisch kleine wezens werken samen om organisch materiaal in de bodem af te breken en om te zetten in voedingsstoffen voor je planten. Ze maken je grond niet alleen gezond, maar helpen ook om deze te beluchten, dode bladeren af ​​te breken en vele andere essentiële functies voor je planten uit te voeren. Gelukkig kunt u deze organismen via uw tuinieractiviteiten van voedsel en water voorzien.

Organische stof verbetert de structuur van de bodem door aggregaten te vormen en water vast te houden. Daarnaast kent een gezond bodemecosysteem een ​​overvloed aan bodemorganismen. Deze organismen maken voedingsstoffen beschikbaar voor planten en binden deeltjes aan elkaar om aggregaten te vormen. Sommige van deze organismen omvatten regenwormen, springstaarten, bacteriën en protozoa. Als je de tijd en energie hebt, moedig deze organismen dan aan om in je bodem te leven.
Het is goed voor dieren in het wild

Wildlife gedijt in tuinen met veel soorten planten. Of het nu een meer of een vijver is, planten hebben een enorme waarde in het leefgebied van dieren in het wild. Veel soorten dieren in het wild zijn afhankelijk van planten om te overleven. De meeste waterlichamen hebben een zekere mate van natuurwaarde. Een tuin met een vijver is bijzonder waardevol. Naast de vijver trekt een tuin met een verscheidenheid aan planten ook andere soorten dieren aan, zoals vogels, vlinders en andere insecten.

Als je dieren wilt aantrekken, is het essentieel om ze te voorzien van een verscheidenheid aan voedselbronnen. Of het nu gaat om bloemen, bessen of zaden, hagen bieden planten en insecten voldoende voedsel om te overleven. Egels kunnen ook helpen om ongedierte en slakken in uw tuin te bestrijden. En als je een composthoop in je tuin hebt, gooi die dan niet weg! Egels zijn gunstig voor dieren in het wild omdat ze zich voeden met slakken en ander ongedierte.
Het is een veelzijdige hobby

Tuinieren is een leuke en veelzijdige hobby. Je kunt het binnen en buiten doen, in hanging baskets, potten, emmers, kuipen en verhoogde bedden. Er zijn veel manieren om te tuinieren, waaronder het kweken van groenten, bloemen en kruiden in containers. Tuinieren kan zowel gezond als plezierig zijn en kan je lichaam voorzien van belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine D, wat goed is voor je botten en spieren. Bovendien is gevonden dat het het risico op dementie en depressie vermindert.