Hoe u uw eigen tuinleven kunt laten groeien

Een van de grootste geneugten van tuinieren is om je eigen levensonderhoud in de wereld te brengen. Dit doe je door je eigen eetbare planten te kweken. Je kunt je eigen kruiden, groenten en fruit verbouwen en je kunt zelfs je eigen kruidenthee maken! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar onthoud dat tuinieren constante aandacht en zorg vereist. Veel mensen stellen de taak van tuinieren uit tot morgen. Helaas betekent dit dat hun planten uiteindelijk zullen verwelken en afsterven. Het nemen van proactieve maatregelen is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw tuin gezond, weelderig en mooi wordt.
Planten

Het is bekend dat tijd doorbrengen in de tuin de gezondheid van kinderen verbetert. Kinderen die tijd doorbrengen in een natuurlijke omgeving hebben een hogere concentratie, focus en betrokkenheid. De teelt van planten en dieren heeft een lange geschiedenis van voordelen voor de mensheid. Ze bieden niet alleen voedsel en leefgebied voor dieren, maar verbeteren ook het welzijn van mensen. Naast hun gezondheidsvoordelen zijn tuinders vaak gelukkiger en hebben ze een hogere kwaliteit van leven.
Je eigen levensonderhoud kweken

Overweeg om basisgewassen te planten om uw voedselproductie te verhogen en uw zelfvoorziening veiliger te maken. Aardappelen zijn een van de gemakkelijkst te telen gewassen en leveren ongeveer 80.000 calorieën per plant op. Je kunt deze planten tussen eind februari en begin juni, waardoor ze een goede keuze zijn voor in huis. Deze planten zijn winterhard, goed te bewaren en het hele jaar door bruikbaar in de keuken. Enkele van de meest populaire plantaardige nietjes worden hieronder vermeld.
Vaste planten

Veel vaste planten zullen de hele zomer bloeien, maar als je op zoek bent naar een meer kleurrijke weergave van bloemen, probeer dan Aziatische lelies. Deze bloemen hebben vijf gele centra en zijn perfect om toe te voegen aan boeketten. Salvia, ook bekend als black-eyed susan, groeit in bostuinen en is inheems in de bossen van Noord-Amerika. Het heeft talloze variëteiten en kan op bijna elke zonnige locatie gedijen. Dit kruid trekt ook vlinders aan.
Tuinieren in containers

Het kiezen van de beste containers voor uw planten kan lastig zijn, maar de voordelen van containertuinieren zijn talrijk. Behalve dat ze gemakkelijker te onderhouden zijn, kunnen containers de beestjes ook weghouden, en de nabijheid van uw planten bij drukke deuren en ramen kan ze afschrikken. Planten die in containers worden gekweekt, zijn ook bestand tegen veranderend weer en grond van slechte kwaliteit. En omdat u volledige controle heeft over het ontwerp van de container, is het gemakkelijker om kieskeurige planten, zoals cactussen, gezond en mooi te houden.
Groenblijvende planten

Hoewel groenblijvende planten zeer onderhoudsarme planten zijn, hebben ze toch enige zorg nodig om de winter te overleven. Evergreens hebben de hele dag lang of gedeeltelijk zonlicht nodig, wat zes uur of langer zou moeten zijn. In het Midwesten is de volle zon beperkt tot vier uur of minder per dag. Zelfs als u geen volle zon nodig heeft voor uw groenblijvende planten, moet u ze uit de buurt van warmtebronnen planten. Door te kiezen voor een groenblijvende plant wordt uw tuin mooier en krijgt u rendement op uw investering.
Bestuivers

In de zomer van 2015 ging een groep toegewijde vrijwilligers op pad om een ​​nieuw leefgebied voor bestuivers te creëren. Ze kozen voor inheemse en niet-inheemse bloeiende planten, geselecteerd op bloeitijd en variëteit, en vermeden cultivars die waren besproeid met systemische pesticiden. Er is gekozen voor een voormalig zwembad vanwege de zichtbaarheid, toegankelijkheid en zon. Vrijwilligers onderhouden nu de tuin en leveren waardevolle diensten aan andere tuiniers.
Een natuurlijke omgeving creëren

Het creëren van een natuurlijke omgeving in uw tuin kan u en de dieren eromheen ten goede komen. Studies tonen aan dat kinderen die tijd doorbrengen in de buurt van planten, meer leren, zich beter kunnen concentreren en zich beter kunnen engageren. Planten bieden ook veel voordelen voor de mensheid, waaronder geneeskrachtige eigenschappen en een betere kwaliteit van leven. Door kinderen tijd in de tuin door te brengen, kunnen ze optimistischer en meer betrokken worden, wat een krachtig motiverend hulpmiddel kan zijn.